PROGRAMMA FEEL FREE
Vrijheid in Lichaam en Stem

13 november
10:00 – 17:00 
AINSI, studio SALLY dansgezelschap Maastricht


OCHTENDPROGRAMMA

09:30 inloop

10:00 – 11:30 Workshop 1 

Verbonden Bewegen – Aline Barbou 

In deze workshop mag je met je aandacht naar binnen gaan. Uit je bol, in je lijf. Voelen, ervaren hoezeer gevoelens, verbeelding en beweging met elkaar verbonden zijn. Je krijgt handvaten aangereikt om op verschillende manieren te bewegen. Om steeds weer terug te keren naar voelen in je lijf. We bewegen van binnen naar buiten. Hoe het eruitziet is niet van belang. Gronden, Flow, Ontlading, Kracht en Joy zijn woorden die voorbij zullen komen. 


11:30 – 11:45 korte pauze


11:45 – 13:15 Workshop 2 

Stemexpressie – Alice Rientjes

Stemexpressie helpt je om dat wat er binnen in jou leeft, erkenning te geven, te doorvoelen en naar buiten te brengen met klank. Door te klinken en te zingen kom je vaak oude gevoelens tegen. Al die keren dat je niet gezegd hebt wat je voelde, de keren dat jij je inhield om te zeggen wat je wou, maar ook inzichten of goede ideeën die je niet durfde uit te spreken. 

Met je stem kun je ook je grens aan geven. Je ja en je nee. Dat gaan we in deze workshop onder andere tot leven brengen en oefenen. Stemexpressie helpt jou om je te verbinden met je fysieke lichaam en met je kern, dat wat jij écht bent. Er speelt vaak zoveel in ons onderbewustzijn wat ons tegenhoudt om niet tot stemgebruik over te gaan. Want je stem laten horen gaat ook over ruimte innemen en zichtbaar zijn. Dat is voor veel mensen nog spannend. Met stemexpressie leer je comfortabel te zijn met de gevoelens die dat bij jou oproept. Het gaat niet over mooi kunnen zingen, het gaat erom dat het mag en vooral dat het leuk en dienend kan zijn om je stem te gebruiken. En dat dat vooral heel bevrijdend is!


13:15 – 14:15 Lunch 

Deelnemers nemen zelf lunch mee. Koffie en thee is aanwezig.MIDDAGPROGRAMMA

14:15 – 17:00 Van Thema FEEL FREE naar Choreografie – Aline Barbou 

De middag bestaat uit drie delen

Deel I: Improviseren in een groep 
Aan de hand van heldere kaders neemt Aline je mee in de wereld van Viewpoints. Deze bewegingstraining voor performers en makers, biedt een heldere en bevrijdende structuur, waarbinnen je op een speelse manier kan improviseren en samen mooie dingen kan laten ontstaan. Danservaring is niet nodig. Het bewegingsmateriaal ontstaat vanuit eenvoudige dagelijkse bewegingen. 


Deel II: Van Thema, tekst en beeld naar beweging

Vanuit het Thema FEEL FREE, werken we met beeld- en tekstmateriaal om beweging te maken. Hoe kan je een gevoel, een woord, een zin uitbeelden in beweging en stem. 


Deel III: Compositie

Aan de hand van het verzamelde materiaal op deze dag maken we samen een groepsstuk.Over Alice

Alice Rientjes heeft een eigen coachingspraktijk in Amsterdam en Maastricht, waar zij werkt met emotioneel lichaamswerk, systemisch werk, ademwerk en stemexpressie. Naast haar eigen praktijk is ze als presentatiecoach en trainer verbonden aan Speak to Inspire. Ze startte haar carrière als zangeres en performer en toerde vele jaren langs de theaters van Nederland. Daarnaast heeft ze jaren lesgegeven aan conservatoria en muziektheateropleidingen, ze heeft een brede achtergrond waarin het lichaam, de stem, verbinding en bewustzijn altijd belangrijk zijn geweest. Naast dat ze de benodigde opleidingen heeft afgerond, beoefent ze al jaren yoga en meditatietechnieken.


Over Aline

Aline Barbou gebruikt dans, beweging en mindfulness om mensen weer of meer in contact te brengen met hun lichaam. Middels groepslessen, workshops en 1:1 trajecten werk je met Aline aan meer vrijheid, rust en balans in je lijf en leven. Ze was jaren werkzaam als danseres, dansconsulent voor de provincie Limburg, docent beweging aan de Toneelacademie Maastricht en freelance docent moderne en kinderdans, choreograaf en choreografie coach. Een extreme burn out bracht haar op het pad van de helende kracht van beweging en dans. 


Ik wil me graag aanmelden voor deze dag